Annorlunda bingo

Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller bingo. Inte nog med att du kan spela olika sorters bingo i bingohallarna och på nätet, du kan även spela kobingo och bilbingo utomhus och dansbingo i vissa festlokaler och på danshak. Dessa bingovarianter kanske inte passar för alla, men de drar trots allt folk till sig.

Bilbingo

Bilbingo skiljer sig egentligen inte alls från vanlig bingo, inte när det gäller själva spelet. Den enda skillnaden är att istället för att spela bingo online eller i bingohallen spelar du bingo i bilen tillsammans med en massa andra spelare som sitter i sina bilar. Utropen sker via stora högtalare eller på en viss frekvens på bilradion.

Det här kanske låter lite tråkigt men det är det inte. En sådan här bilbingokväll brukar bli som en folkfest där folk tar med sig mat och dryck, umgås och har det roligt tillsammans.

Dansbingo

Dansbingo är perfekt för dig som både gillar dans och bingo. När man spelar dansbingo får varje deltagare en bingobricka och ett unikt bingonummer. Om du till exempel har nummer 12 på din bingobricka och det visar sig att du precis har dansat med en deltagare som har nummer 12 kryssar du för det numret. Du vet alltså inte vem som har nummer 12 innan du har dansat klart eftersom numret oftast står angivet på baksidan av deltagarens bingobricka. Naturligtvis får den du dansat med även kryssa för ditt nummer om han eller hon har det på sin bingobricka.

Kobingo

Kobingo är den kanske mest udda varianten av Bingo som vissa bingoälskare på landsbygden spelar. Reglerna är enkla: en kohage delas upp i ett rutsystem och varje ruta har ett visst nummer. Varje bingospelare tilldelas ett av de nummer som finns i hagen. Kon går sedan runt och betar och när kon sedan behagar att släppa en komocka på ett visst nummer vinner den spelare som har detta nummer. Hur kul som helst! Eller?