Bingotillbehör

När man spelar bingo finns det ju vissa tillbehör som man använder, det finns det som är absolut nödvändigt som brickor och pennor. Sedan finns det sådant som är mindre nödvändigt men kanske praktiskt eller roligt bara.

Bingobrickor

Bingobrickan som du spelar med köper man oftast på bingohallen, i allmänhet där du spelar bingo. Om man vill spela hemma eller anordna bingo själv finns dem att köpa via Internet och i specialbutiker. Det finns flera olika sorter och kvaliteter, något som är vanligt är att man beställer brickor med företagsnamn på för att spela bingo på firmafester och liknande. Man kan välja om man vill ha engångsbrickor eller brickor man kan använda fler gånger.

Man kan även beställa ett helt bingopaket, då ingår allt man kan behöva för att anordna och spela bingo. En dragningsmaskin, bingobollar, bingopennor, bingotejp och tavla där man presenterar de redan dragna numren.

Bingopennor

Det finns massor av olika bingopennor, den vanligaste är den som delas ut på bingohallen, den liknar en vanlig bläckpenna. Man kan i stort sett använda vilken penna som helst bara man fortfarande kan se vilket nummer man markerat. Men vill man ha en riktigt lyxig bingopenna ska man köpa en Dab & Ink. Det är en duttpenna som man verkligen duttar med, den liknar nästan en stämpel. Det är en tub med bläck och en spets som är en rundad dyna där bläcket kommer ut. Denna penna är specialdesignad för bingo.

Bingotejp

Detta tillbehör är vanligast när man spelar utomhus, det kan till exempel vara bilbingo. Då har man ett hårdare underlag, till exempel en kartongskiva som man tejpar upp brickorna på. Dels för att dem inte ska blåsa bort, dels för att det ska vara lättare att markera och dels för att det blir lättare att hålla reda på dem om man har många till ett spel.

Bästa tejpen att använda är maskeringstejp eller frystejp, av den enkla anledningen att den fäster bra utan att skada brickorna när man tar loss dem. Använder man vanlig tejp är det lätt att brickan trasas sönder när man tar bort tejpen.