Vart man spelar

Det finns flera olika ställen man kan spela bingo och i flera olika former. Ska man vara noggrann så kan man faktiskt spela bingo precis överallt idag bara man har en dator med Internetuppkoppling. Här kan man hitta nya. Här kommer vi att ge exempel på de vanligaste platserna där man spelar bingo idag.

Bingohallen

Det finns idag ungefär 100 stycken olika aktiva bingohallar i Sverige där det spelas bingo varje dag. En del av bingohallarna har det ganska svårt i konkurrensen med Internet men många går med vinst och särskilt dem som ligger i mindre städer. I år 2011 fyller bingon 50 år i Sverige, under de senaste tio åren av dessa 50 har bingon fått ett rejält uppsving. När man spelar bingo i en bingohall är det nästan det mest traditionella man kan göra. Det finns en bingoutropare, en nummertavla eller monitor och en nummerdragare.

På en del av de nyare hallarna kan man spela bingo på datorer, dessa är ibland även uppkopplade på ett större nätverk vilket kan ge riktigt stora progressiva jackpots. När man går till en bingohall här i vårt avlånga land så är det dessutom en mötesplats man går till. Det är inte bara spelet som lockar utan även att träffa och umgås med vännerna. En del människor träffar bara sina vänner där och ingen annanstans. Man sitter gärna ner och pratar när man tar en kaffe mellan spelen.

Online

Under 2000-talet har onlinebingo blivit mäkta populärt. Orsakerna till det är kombinationen mellan tillgänglighet, enkelhet och spänning, det som gjort bingon populär från början tillsammans med tillgängligheten alltså. Det enda man behöver för att spela onlinebingo är en dator med Internetuppkoppling och lite tid.

Man kan spela dygnet runt, hur länge man vill och var man vill, man kan lyssna på musik eller ha teven på. Spelar man online bestämmer man själv hur spelandet ska se ut helt enkelt. Det finns dem som menar att när man spelar online så försvinner ”mötet” alltså umgänget med de andra spelarna. Så är det definitivt inte, online kan man chatta samtidigt som man spelar och flera bingosajter är uppbyggda så att det finns communyties där man kan umgås med andra spelare. Det är nästan mer socialt att spela online än i en bingohall. Det finns chattspel, bingoutropare och allt möjligt roligt, dessutom kan man välja att spelet ska hålla reda på numren som dras så att man knappt behöver sitta framför datorn själv.

Det är avkopplande, roligt och spännande att spela bingo online helt enkelt, precis som det är att spela i en bingohall.